Er werd mij gevraagd om een blog te schrijven voor Parents for Life en ik was meteen dolenthousiast om dit te doen.  Ik ben mama van 2 schatten van kindjes bijna 2 en bijna 10. Eén van de kindjes is een medisch zorgenkindje. Dat zal in mijn blogs vaak terugkomen. Daarnaast hou ik van voetbal spelen en kijken, alles wat creatief is, lezen en eigenlijk nog zoveel meer, maak ik me nu de bedenking. Ik heb een hele rugzak mee uit mijn verleden en daardoor ben ik ook psychisch kwetsbaar.
Ik ben een heel zacht, zorgzaam en open minded persoon. Als ik ergens aan begin, wil ik er vol voor gaan!

Maar hoe start je aan dingen? Waar begin je? Welke keuzes maak je? Alles begint met een intro.

Bij deze 😉

De afgelopen 4 jaar is het voor ons gezin heel heftig geweest. Constant ziekenhuis in, ziekenhuis uit, medische problemen, nieuwe behandelingen, de situatie die verergert. Mijn onderbewustzijn heeft beslist om volledig over te schakelen op mijn ratio.

Gevoelens werden onderdrukt en de slopende vermoeidheid van 2 a 3u slaap per nacht ook.

Tot ons zorgenkindje plots opgenomen moet worden in een centrum met betrekking tot zijn medische toestand. De grote zorg, het waken, de constante druk valt weg. Als ik dan ook nog eens langdurig thuis ben, merk ik hoe groot en leeg het gat is. De eerste tijd probeer ik dat op te vullen met het huishouden, alles eens grondig onder handen nemen, acties opzetten dingen organiseren, enzovoort.

En dan ineens… Een klap in mijn gezicht.

De vermoeidheid komt toe en er beginnen emoties toe te komen. Angst, kwaadheid, verdriet,… Ik blokkeer, ik panikeer en crash. Gelukkig krijg ik al vrij snel een coach aangeboden. Stilaan komt er van alles los. Veel meer dan ik ooit had verwacht. Toen kwam ik tot het besef dat ik intensievere hulp nodig had, dat ik moest slapen en ademen en ook eens iets voor mezelf doen. Dingen doen die ik graag doe.

Want naast mama, partner, dochter,… ben ik ook vooral mezelf.

En dat was ik even vergeten…

x

Angie

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account