De Indian Summer heeft ons goed te pakken: blijft lekker warm, de kleuren van de bomen zijn adembenemend, … en toch worden de dagen korter en willen we moe maar voldaan naar bed.

Dus trekken we nog snel even naar Torwoud (te vinden naast het diocesaan centrum Groenhove – parkeren kan je daar en een eventueel natje en droogje kan je in de bijhorende cafetaria nuttigen). Sinds half september 2018 haalt elke peuter, kleuter, tiener, maar ook (jong) volwassene er zijn hartje op. De natuurlijke speeltuin baat in het licht, en wordt gedomineerd door water. Langs een stammenlabyrint vonden we de uitgestrekte semi-vlakte… een Totempaal op een berg breekt deze. In het bijhorende bos zijn kampen te vinden en vele verrassingen. Via een vlodderpad door kruis je het water om langs touwen de terugweg te vinden. Onze voeten bleven gelukkig droog (en mama checkte even snel de diepte van het bufferbekken en zag dat het veilig genoeg was J ).
https://www.torhout.be/torwoud

(eigen afbeelding)

Ongeveer een 100-tal meter verder, naast de openbare parking, ligt Groenhovebos. Het heel recent vernieuwd speelplein is een absolute troef om samen met Torwoud te bezoeken. Je vindt er iets traditionelere speeltuigen, maar ook een vernieuwde ‘fitness’ zone waar je oefeningen voor elk niveau kan doen. Met een beetje verbeelding vind je zelf ook nieuwe oefeningen uit. Vanaf het speelplein kan je ook mooie wandelingen doen in het bos zelf, of voor de nog actieveren onder ons: de looproutes zijn er heel aangenaam!
Ps: en voor en sanitaire stop, hoef je niet een boom te zoeken: de toiletten werden mee vernieuwd. Er is ook de mogelijkheid om een ruimte te huren voor feestjes met kinderen. Alle info vind je ter plaatse.

(afbeelding westtoer)

Annelore

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account