Wat als de geboorte van je kindje slechts gisteren lijkt maar het moment waarop je terug aan het werk moet met rasse schreden nadert? Dan wordt het mogelijk wel een beetje aanpassen. Een nieuw ritme, extra verzorgers, een andere planning, … Misschien geef je nu nog steeds borstvoeding en weet je niet zo goed hoe je dat gaat aanpakken? Dan is er goed nieuws: Bijna alles kan.

 Bij Groei! merken we dat de meeste mama’s die borstvoeding en werken combineren, dat doen door gebruik te maken van het recht op borstvoedingspauzes. Alles wat je hierover wil weten hebben we voor jullie op een rijtje gezet in een makkelijk afdrukbaar bestandje.

DOWNLOAD hier het dossier

Sommige mama’s beslissen alsnog om voor (on)bepaalde duur thuis te blijven en hun kindje te gaan voeden. Andere mama’s willen liever helemaal gestopt zijn met voeden vooraleer ze terug aan de slag gaan. Ook zo wat elk scenario tussen “stoppen met werken” en “stoppen met voeden” zijn een optie: misschien kan je je kindje wel in de opvang gaan voeden of wil een familielid of verzorger met jouw kindje mee naar jouw werk? Misschien wil je afbouwen en de laatste momenten nog genieten van ’s morgens en ’s avonds voeden? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor al je vragen met betrekking tot het combineren van werken en borstvoeding geven kan je terecht bij ons. Soms komt er wat creatief denkwerk aan te pas, vaak kunnen we samen een oplossing bedenken die je alleen niet had gevonden en in elk geval werken we naar een scenario dat bij jullie gezin past, of dat nu doorgaan of stoppen zou betekenen.

bron: https://www.groei.gent/werken-en-borstvoeding/

Groei! Gent is in de eerste plaats een multidisciplinaire huisartsenpraktijk. Je kan bij hen terecht als je op zoek bent naar een huisarts. Elk van hun artsen helpt je graag verder met je vragen en bekommernissen.  Daarnaast kan men bij hen ook terecht voor alle voorlichting en advies rond borstvoeding en alles wat daarbij komt kijken. Hun team bestaat uit meerdere lactatiekundigen die het graag samen met je uit pluizen.

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account