Owkay, je hebt musea en musea. Sommigen pakken het groots aan, met interactieve websites, activiteiten en workshops, andere houden het zoals het vroeger was: kijken en vertellen. Het Volkskunde museum in Brugge behoort tot de laatste versie. Hier is wat verteltalent nodig om de mini te entertainen, maar eens je in de mood bent, komt het zéker goed.
Het museum bevindt zich ook in een van de mooiere, rustigere stukjes van Brugge en is zeker de moeite waard. Achteraf gaan wandelen op de Brugse Vesten, wat molens en boten gaan spotten behoort zéker tot de mogelijkheden.

Wil je weten hoe je (over-groot)ouders leefden? Neem dan een kijkje in het Volkskunde museum. Hier is elke kamer ingericht zoals vroeger. Er is vanalles te zien: een klasje, een schoen- en hoedenmakerij, een Vlaamse woonkamer, een suikerbakkerij, een herberg… Op donderdagnamiddag wordt er zelfs op ambachtelijke wijze snoep bereid. Lekker!

Speciaal voor kinderen heeft het museum twee multimediaprojecten met touchscreen:
‘Hart en zool’ gaat over de geschiedenis van de traditionele klomp, orthopedische schoenen en hedendaagse sneakers. Ook shopping en volksverhalen rond dit thema komen aan bod.
‘Lang van Stof’ vertelt dan weer meer over de geschiedenis van de textielwereld in de Brugse regio, hedendaagse mode-ontwerpers en hoedenmakers, shopping, mode en lifestyle.

Waar

Volkskundemuseum
Balstraat 43
8000 Brugge
Wanneer: Dinsdag – zondag

Leeftijd 6+

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account