De herfst is in het land! Naast een leuke boswandeling deze namiddag maken we een voederhuisje (nog wat vroeg, maar de winter komt er straks aan). Wat heb je nodig?

  • Leeg melkpak.
  • Kwast.
  • Verf.
  • Schaar.
  • Niettang.
  • Stuk touw.

Neem een melkpak en maak dat goed schoon van binnen. Maak dan vier grote gaten in de zijkanten van het pak, vlak boven de onderkant. Zorg dat je ongeveer een centimeter van de randen blijft omdat anders het pak te slap wordt.
Maak ook de bovenkant goed dicht en gebruik hier bijvoorbeeld een niettang voor.

Maak een mooi gaatje bovenin zodat je het voederhuisje straks kan ophangen. Nu het pak helemaal goed verven. Ook de binnenkant. Gebruik bijvoorbeeld twee kleuren, maar je kan het pak natuurlijk ook versieren.

Als je wilt dat de voederplaats wat langer meegaat kun je het geheel ook lakken. Doe dat buiten in verband met de giftigheid van de lak. (Of vraag het even lief aan je vader.)

Na het drogen het huisje buiten ophangen en natuurlijk wat vogelzaad erin of stukjes brood. En dan maar wachten tot de vogels het gevonden hebben. Wees niet bang als ze niet vlug komen. Het kan soms namelijk best een week duren voor de vogels de plek hebben gevonden.

bron: https://www.knutselidee.nl  –  foto: Pinterest ArchZineFR

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account