Om het eens over iets totaal anders te hebben dan verdriet, zal ik nog eens een beetje zagen over dingen die eigenlijk van geen belang zijn. Zoals onze zotte verbouwing. Een paar mensen zeiden dat het nu toch absoluut niet het moment is om ook nog in het stof te gaan leven. En met vier mensen in de living te kamperen. Maar laat ons eerlijk zijn, daarvoor is het nooit de moment. Tis gank, dus we gaan door.

Tegen dat die stielmannen op zeven januari hun camionette voor de deur gaan parkeren, moeten wij al een berg verzet hebben. We hebben al hard gewerkt (wat blijkt: fysieke arbeid werkt nog wat troostend, mentaal labeur put gewoon uit), maar we zijn er nog lang niet.

 • De bovenverdiepingen zijn quasi leeg, op een paar dozen rommel na. Alle meubels en inboedel is tijdelijk verhuisd, we moeten alleen nog ons bed naar de living brengen. De zetels zijn daar al weg weg, dus we leven nu even in een geïmproviseerd salon. Best gezellig eigenlijk.

 • Ik zei dus al dat het salon weg is. Staat voorlopig in de garage van mijn ouders. Maar eigenlijk dromen we stiekem al twee jaar van een nieuwe zetel. Na de verbouwingen is daar zo goed als zeker geen geld meer voor, maar dromen is leuk. Ik had anders zoiets in gedachten (sorry voor de crappy foto, ik ben nogal nieuw op Pinterest en ik heb nog niet alles door, maar misschien kan je gewoon mijn ZETEL-board bekijken?) Past wel niet zo goed bij die afgrijselijke rode kast.

 • We (= Tom) moeten nog heel veel afbreken. We hebben de half ingebouwde kasten uit de voormalige zolderberging al bijna helemaal weggehaald en alle leidingen zijn afgesloten. Nog op de lijst: vloeren en plafonds en al de rest uitbreken. Voor het verwijderen van de schouwen komt er gelukkig iemand, dat zal zijn geld meer dan waard zijn. Want we willen niet dat ons dak plots ook nog inzakt natuurlijk. We hebben al geen fundamenten meer in ons leven.

Daarna is het vooral onze job om dat allemaal te overleven, zo kamperend in het stof. En om designkeuzes te maken die binnen budget vallen. Ik ben al volledig slecht bezig met onze nieuwe badkamer. Maar ja, ik wou ineens een vintage meubel. Er is trouwens op de socials soms wat ongerustheid over, want wij hebben toch nog maar net een nieuwe badkamer geïnstalleerd?

Ja, dat klopt. Maar het gaat om een tweede (kleine) badkamer. Een parent-use-only-exemplaar.

Maar kijk, normaal weet ik heel goed wat ik wil, maar met deze badkamer wilde het maar niet lukken. Ik zie normaal meteen in mijn hoofd hoe het er moet uitzien, maar nu lukte dat maar niet. Toen ik plots het licht zag, ben ik compleet overboard gegaan (voor wie mijn instastories volgt – mijn excuses) om te vinden wat ik zocht. Uiteraard was dat een beetje buiten budget, of wat had je gedacht?

Ik heb mijn vintage meubel (na een intense zoektocht) uiteindelijk gescoord bij Sixty Fruits in Nederland. Zij maken ons toekomstig badkamermeubel  helemaal badkamerproof. Toch twijfel ik nog een beetje om toch een extra (wit) blad te laten maken, om de levensduur te verlengen en mijn hart gerust te stellen.

Maar het plan is dus als volgt:

 • oudroze tegels van 10x20cm in L-patroon in de douche (5593)
 • iets lichtere oudroze tegels van 10x20cm in L-patroon op de vloer (5591)
 • Zwart kraanwerk (ook een zwarte handdoekdroogradiator)
 • een vintage wasmeubel met 1 lavabo (het is het meubel van op de foto, maar het wordt badkamerklaar gemaakt met maar 1 lavabo)
 • Een grote ronde vintage spiegel
 • Toffe (nog te scoren) accessoires + planten

Voila. Die badkamer is dus in orde. Allicht een klein beetje buiten budget, maar dat gaan we ergens anders proberen te compenseren he? Bijvoorbeeld bij de volgende keuzes die nog gemaakt moeten worden:

 • Vloer voor de ouderverdieping (klinkt goed he, ouderverdieping ?) kiezen. Maar ik weet wat ik wil, dus dat wordt gewoon een kwestie van dat te vinden binnen budget. Een lichte houten vloer, moet lukken.
 • Afspraken maken met de kastenbouwer want er komt een gigantische kast, over de hele breedte van de kamer van vloer tot nok – het valse plafond gaat eruit. We moeten nog kiezen hoe die kast precies ingedeeld moet worden en het precieze materiaal bespreken. Deze stielman komt allerlaatst in de rij en dat zal helaas pas tegen de zomer zijn, dus dan gaan we pas helemaal klaar zijn. Maar gelukkig kunnen we daarvoor al wel naar boven verhuizen.
 • De rest van de keuzes ga ik nog niet meteen maken. Ik ga een beetje in alle ruimtes rondhangen om the vibe te voelen en dan te beslissen welke kleur er eventueel tegen de muren komt. Ondertussen kan het stukwerk ook lekker drogen.

Ah ja. Dat stukwerk is plots wel een probleem. De plakker heeft afgebeld omdat hij niet genoeg personeel heeft. Dat betekent dus dat de hele planning al in elkaar stuikt nog voor we begonnen zijn. Als iemand nog een goeie plakker in de aanbieding heeft in het Gentse, laat maar weten.

Verbouwen is niet tof. Alleen het ontwerpen én inrichten als het klaar is, vind ik tof. Maar dat vind ik dan ook wel echt extreem plezant. In een vorig leven wilde ik heel graag binnenhuisarchitecte worden. Ik heb honderden plannen getekend, werd daar altijd rustig van.

Maar toen bleek dat je daar ook wiskunde bij nodig had, ben ik maar iets anders gaan studeren.

Ik bedoel wiskunde, serieus?

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account