We gaan dus verbouwen. Nogal stevig zelfs. Ook al was dat eigenlijk helemaal niet het plan.

Maar goed, het begon met de winterkoude. Toen had 75% van ons gezin eens buikgriep (echt serieus, dat is drama met maar één toilet). Daarna hadden we wilde gezinsplannen. En als we alles optelden, bleek het huis waar we zo graag wonen niet meer helemaal te kloppen.

Op de eerste verdieping hebben we op dit moment twee slaapkamers. Een vrij grote master bedroom en een bureauruimte. Op deze verdieping is (nog) geen verwarming geïnstalleerd. Voor de slaapkamer geen ramp, maar voor het bureau wel. In de winter kan je daar niet werken. Niet. De zolderverdieping is op dit moment voor onze jongens, met twee kinderkamers en een zolderberging.

Dit is het lijstje van de issues:

  • grote nood aan een tweede toilet (en bij voorkeur ook een extra badkamertje)
  • verwarming nodig op de eerste verdieping
  • lelijke reliëfbezetting op de grote slaapkamer (zo van het soort waar je je zwaar aan kan verwonden)
  • een slaapkamer tekort voor onze gezinsplannen (enfin, dit ‘probleem’ heeft zichzelf helaas opgelost :/)
  • onvoldoende isolatie op de zolderkamers (wat belachelijk is, want de vorige eigenaar had ze nog maar net vernieuwd. Onbegrijpelijk, maar goed. Koud)

Dus wij zochten een architect, vonden haar (www.idalievens.be) en gaven carte blanche met de bovenverdiepingen. Als we binnen budget met de volgende zaken zouden achterblijven:

  • drie kinderslaapkamers + 1 ouderslaapkamer
  • 1 badkamer (douche + lavabo)
  • extra (gasten)toilet
  • bureauruimte
  • zoveel mogelijk bergruimte

Ze kwam met een heel tof plan. Waarbij de zolderverdieping onze mastersuite wordt, met een badkamer, bureauruimte en gigantische kast tot in de nok. De eerste verdieping wordt het domein van de kinderen en kan – als er een wonder zou gebeuren – nog opgedeeld worden in drie kinderkamers. Het gastentoilet komt na veel problemen (al ooit moeten zoeken naar de sceptische put? Wij wel) onder de trap op het gelijkvloers.

Het budget werd redelijk snel bijgesteld, uiteindelijk beslisten we zelfs om naar de bank te stappen. En ik vrees dat we uiteindelijk nog duurder gaan uitkomen, want zo gaat dat nu eenmaal met verbouwingen. En ik heb nog niet eens deze tegels gevonden voor de nieuwe badkamer.

Vanaf januari wonen wij dus minstens drie maanden met ons hele gezin in de woonkamer. Ons bed wordt in de living geplaatst, de kindjes op matrassen daarnaast. Samen slapen doen we meestal al, maar er er zal geen enkele andere ruimte zijn om naartoe te ‘vluchten’ (behalve de badkamer). Dat wordt pittig, maar wij gaan dat kunnen. Ook als we allemaal om 19u30 moeten gaan slapen.

Ik probeer het budget heel scherp in de gaten te houden. Maar ondertussen werd onze verwarmingsketel ook nog eens afgekeurd. Kan er nog wel bij hoor, kan er nog wel bij.

Enfin. Ge begrijpt dat de rode kast helaas nog een aantal jaren rood zal blijven.

Sofinesse

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account