Tiny komt masseren*

Ik weet niet hoe dat precies begonnen is, maar ik hou niet zo van massages. Tenzij ze gegeven worden door de liefde van mijn leven in een licht erotische setting, dan kan er over gebabbeld worden. Maar zo in een schoonheidssalon, saunacenter of andere omgeving: I hate it. Ik heb gewoon niet graag dat er andere mensen aan mijn lijf komen, punt.

Maar ik sukkel al een tijdje met lage rugpijn en de laatste dagen is dat nog een stuk erger geworden. Ik heb nooit begrepen hoe mensen langer dan vijf minuten kunnen rechtstaan zonder opgerold in een hoekje te moeten gaan uithuilen van de pijn, maar blijkbaar is dat een soort familiekwaal. Er zijn mensen die dat zelfs een heel concert volhouden!  Ik kan alleen maar diep buigen (op eigen risico wel, zie dat ik niet meer recht geraak).

Enfin, die pijn van lang rechtstaan is nu permanent hevig aanwezig. Ook bij wandelen of zitten, zelfs bij bepaalde lighoudingen. Ik ben al naar de osteopaat geweest (ik heb me daar ook zwaar moeten overzetten dat die aan mijn lijf kwam), ik ga dinsdag naar mijn eerste yogales (sinds decennia, dus dat telt echt niet meer mee van vroeger bij Ingeborg) en als het erger wordt, ga ik uiteraard naar de dokter.

Toen ik er iets van op facebook zette en Tiny voorstelde om me te komen masseren, kon ik precies niet weigeren.

Omdat het geen volstrekt vreemde is? Omdat het een vrouw is? Omdat ze zelf rugklachten heeft? Omdat ze zot is van yoga? Omdat het zo’n lieve is? Omdat ik benieuwd was?  Het zal wel een mengeling van bovenstaande zijn. Ze passeerde toevallig de volgende dag in Gent, dus het was rapper geregeld dan mijn haar kan drogen na een wasbeurt. Ze doet dat sinds een tijdje aan huis, vooral in West-Vlaanderen. (zoek op facebook naar Manutine Massage)

Weet ge, ik wilde het ook gewoon nog eens een kans geven. Alle ontspanning is hier welkom. Want mijn hoofd draait – helaas – nog altijd op volle toeren.

Die namiddag kwam Tiny binnen met één gigantische tas en een sportzak. Tegen dat ik wat fris water voor haar had klaargezet, was mijn living omgetoverd tot een professioneel massagesalon. SOFIWELLNESSE, ha.

Ze gaf me eerst nog wat rugversterkende oefeningen mee en toonde ook wat yogahoudingen, die ik nu flink doe op dode momenten. De kinderen werden voor tv gezet (die vonden dat niet erg) en ik legde me neer op de tafel. Door haar zachte uitleg op voorhand, was ik al helemaal gerustgesteld.

Wat volgde was een korte massage: korter omwille van de pijn, waar ze wat ontsteking voelde – en omwille van mijn afkeer van massages. Al kom ik daar dus echt van terug.

Want ondanks het feit dat mijn wasmachine veel lawaai maakte, Spongebob op de achtergrond van jetje aan het geven was én de hittegolf duidelijk indruk wilde maken, heb ik er toch van genoten. Op een bepaald moment voelde ik alleen nog haar handen, zonder te beseffen waar ze voor de rest stond. Speciale ervaring. Ok, ok, ok – redelijk heerlijk.

Als de omstandigheden nog iets beter willen meewerken, zie ik een herhaling en uitbreiding helemaal zitten. Ik ben dus een klein beetje bekeerd: vanaf nu zijn massages welkom! (Chance zeg, dat mensen van gedacht kunnen veranderen)

Voorlopig wel alleen door Tiny.

(En Tom. Maar met een gebroken elleboog kom je niet al te ver in massageland)

Sofie

*Gewoon voor de duidelijkheid: ik maak geheel vrijwillig reclame voor het bijberoep van Martine. Ik heb de massage gewoon betaald. Eerlijk duurt het langst.

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account