Onze driejarige dochter is eerder muzisch aangelegd. Zo lang het zich op een podium afspeelt is alles goed. Met zichzelf op dat podium uiteraard. In de spotlight.

Het gebeurt hier meermaals dat een podium gebouwd wordt, meestal in de vorm van een stoel midden in de woonkamer.

Een CD vol kleuterdreunen in de stereo. En een gewillig publiek. ‘t Is te zeggen, gewillig… Tita Tovenaar op 10 laat zich niet zomaar negeren.

Nog minder te negeren is Ginger’s indrukwekkende zwarte vibrator, die het vandaag tot microfoon geschopt heeft. Inclusief traploze trilfunctie die vandaag ingezet wordt als volumecontrol. Hoe wellustiger het zwarte beest trilt, hoe luider Tita tovert.

OK, die vibrator lag in de slaapkamer, zelfs in het nachtkastje, en nee, ze had er niet moeten zitten neuzen. Maar om er nu een drama van te maken en het non-event op te blazen tot meer dan het in feite is… dat is het niet waard. Dan waait het over. Volgende keer de roze tandenborstel allicht. Of erger.

Soundmix-Tita laat het niet aan haar hart komen en tovert nu weer luid en dan weer zacht. Het publiek geniet, eerder van het komische en hoogst ironische beeld dan van de vocale kwaliteiten.

En dan staat alles stil… de bel!

Voor ons was die microfoon nog grappig. Heeft net Instagram niet gehaald. Maar aan de deur staan de schoonouders. Drama is nu onvermijdelijk.

Tita wil immers toveren! Op haar podium, en liefst met een traploos regelbaar volume.

Instant keuzestress. Een boei van een hoofd of een brulboei van een kind? Is het formaat van de vibrator nog aanvaardbaar om binnen de kuise jaren70-in-de-kerk-groot-geworden-schoonoudernormen te vallen? Vergeet die gedachte… het zou een te ongemakkelijk stille Kerst worden.

Valt het concert op het laatste moment nog te cancelen met een foute smoes? Een andere outfit kan misschien redding brengen, dat doen immers de grootste diva’s.

Het wordt de keuze van het verstand… en dus de andere outfit. De discussie over de onderbroek verlies je met de glimlach. Prinsessen dragen geen onderbroek. Ook niet op een podium.

x

Ginger & Jail

 

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account