De tijd is een smeerlap, zei acteur François Beukelaers (80) mij onlangs. Hij zei het zoals alleen hij dat kan zeggen. Met het eeuwig zot in de ogen en een blik vol jeugdige deugnieterij. Sommige mensen, hoe oud ze ook zijn, blijven diep van binnen jaloersmakend jong. François Beukelaers is zo iemand.

En hij zal wel gelijk hebben, wat het slechte karakter van de tijd betreft, net daarom allicht krijg je dat aan geen jonge mensen uitgelegd. Een echte smeerlap is de tijd voor mij nog niet, maar een stevige loer heeft hij mij intussen al wel gedraaid. Mijn oudste dochter heeft haar middelbare schooldiploma behaald. De klas van 2000 start aan de langste zomer van haar leven.

Je ontkomt niet aan jezelf

Er werd mij gevraagd op de proclamatie iets te zeggen in naam van de ouders. Heb ik me een paar dagen suf gepiekerd over wat ik die jonge mensen zoal aan te raden had. Voor goede raad is het immers te laat. Het is als een regisseur die zijn acteur nog vol wijsheden probeert te pompen net voor hij op moet.

Lees meer hier: https://www.mo.be/column/screw-you-monsieur-le-pr-sident

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account