Cooperatieve Boardgames, ook wel gekend onder de term ‘gezelschapsspellen’. Iets wat iedereen in het gezin wel leuk vind.
Wie ons een beetje kent, weet ook dat we allemaal nogal competitief zijn. Zeker tijdens een spel.
Dit keer zullen we echter moeten samenwerken in Harry Potter Hogwarts Battle.
Onze eerste coop is een feit.

Cooperative game. Allen samen tegen het spel.
Dat wordt nog eens een uitdaging!
Een paar weken en aantal keren spelen verder: het blijkt dat het wanneer we aan de winnende hand zijn vlot kunnen samenwerken. We helpen elkaar, overleggen, een tegenslag wordt weggelachen,…
Wanneer de villains echter aan de winnende hand zijn, neemt de stress toe. En ook de ergernissen tegenover elkaar. Het samenwerken verloopt stroever, we willen vooral ons eigen ‘leven’ sparen ipv elkaar te helpen, iedere tegenslag is een kleine ramp.

In real life klinkt dat ook bekend in de oren. Wanneer alles gesmeerd loopt, is er geen vuiltje aan de lucht en gunt iedereen elkaar iets extra.
Wanneer er echter iets fout loopt, er tijdsnood is, iemand slecht gehumeurd is enz. vergeten we het om elkaar te helpen en wordt het ieder voor zich. Met alle gevolgen van dien. Iedereen slecht gehumeurd. Ruzies. Irritaties.

Misschien moeten we wat vaker de coop verliezen en opnieuw beginnen. Tot we leren om ook in die situaties oog te hebben voor elkaar.
De uitdaging krijgt een extra dimensie.

Red

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account