Bijna 400kg aan afval wordt per jaar en per persoon weggesmeten. We hebben de gewoonte opgebouwd om meer en meer wegwerpproducten te gebruiken. Scheermessen, ontschminkdoekjes, vodjes, sponzen, winkelzakjes… We smijten alles weg. Maar deze viscieuze cirkel zet ons net aan om meer te kopen, gebruiken, weg te smijten tot in het oneindige. Een verspilling van zowel ons geld als de objecten. Het is nogthans gemakkelijk en goedkoper om ze te vervangen met een herbruikbaar alternatief. Zo investeren we in een duurzaam product en in kwaliteit die we jaren kunnen gebruiken!  Een voorbeeld: een Inoxen scheermes aan 25eu met een mesje die je om de 3-4 maand wisselt (vrouwen) kan je minstens 15jaar gebruiken!
 
Deze reeks van tips gids je gemakkelijk naar een Less waste leven door stap per stap jouw gewoontes aan te passen, 1 per week 🙂 probeer het uit en integreer het in jouw dagelijks Leven. 
 
Vandaag beginnen we met een gemakkelijke 🙂 
Vervang de plastieken en papieren zakjes door jouw eigen zakjes
 
De gebruiksduur van zakjes is ongeveer 20minuten! Vervang ze door een mooie tas van jezelf of een mooie rieten mand die praktischer en gemakkelijker te gebruiken zijn. 
Tip: zorg dag je steeds een zakje mee hebt in jouw handtas of zak of grotere plooibare zakken/kratten in de auto. Dit is handig als je onvoorbereidt ergens iets koopt of op vakantie. Ze wegen niets en pakken geen plaats (stoffen zakjes kan je nu in vele winkels vinden).
0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account