Eén week al.
Eén volle week ‘thuis’.

Het voelt als een eeuwigheid. Ik moet ritme vinden in de dagen, in nieuwe routines. Nieuwe wegen ontdekken ook.
Figuurlijk. Me opnieuw navigeren door de dagen.
En dat mag eigenlijk ook letterlijk genomen worden. Want ik begeef me sinds vorige week elke dag vier keer een dik halfuur in het verkeer. Met Sofia op de achterbank, en Sunjata (tópluisterboek!) in de CD-speler. Aan te schuiven tussen pendelaars, vrachtwagenchauffeurs, monovolumes en bakfietsen volgeladen met kinderen in fluojassen. Alleen: ík heb geen stress. Wíj geraken er wel op tijd. Ík hoef niet aansluitend nog richting job te stressen. Want na deze rit heen en terug is er voor mij… niets. Geen job, geen lesvoorbereidingen, geen vakvergaderingen. Ik probeer het me niet te veel aan te trekken, dat schoolse leven dat ik even achter me liet. En de uren dat ik thuis ‘zit’, wordt er eigenlijk amper écht gezeten. Ik rommel, ruim op, reorganiseer ons gezinsleven, verschuif werkpuntjes van op onze ein-de-lo-ze moetenwenogdoenklusjeslijst naar mijn weekplanner. En dat doet goed. Mijn hoofd uitschakelen en mijn handen aan het werk zetten.

Alleen… Dat kan ik níet doen wanneer ik sta aan te schuiven in het verkeer. Vier keer per dag een dik halfuur. Filepiekeren. Niet goed bevatten hoe en wat. Niet goed weten hoe ik mij voel, nadenken over hoe ik mij dan wel zou moeten voelen. En ik ben mezelf niet kwijt. Ik sta stevig met mijn voeten in de realiteit. En besef heel goed wat we nu aan het doen zijn. Alleen… voel ik dat niet.
Alsof er een dikke laag stof over mijn buikgevoel ligt.
Een beetje zoals thuis eigenlijk. Waar het stof duchtig in het rond wordt geschuurd. Waar onze veranda 2.0 eindelijk zijn ware aard toont. Bijna. Nog heel even stof eten. En dan…

Dan kan ik eindelijk mijn koffie drinken. Daar. In díe veranda. Excuseer, veranda 2.0 mét uitzicht op de tuin.
Koffie drinken.
Koffie drinken en piekerparkeren.
Koffie drinken en het stof afkloppen.

En zoeken naar rust. En naar dat buikgevoel.

Het komt wel terug. Ik vóel het. In mijn buik.

EllenMumOf4

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account