Ok, oorwormen zijn niet de meest knuffelbare dieren op Aarde, maar ze zijn onwijs nuttig in de tuin! Oorwormen eten namelijk allemaal andere beesten die niet goed zijn voor je (moes)tuin. Dus is het een goed idee om een fijn plekje voor deze kriebelige beesten te maken: Een Oorwormenhotel.

Het hotel is niet lastig te maken. Wat je nodig hebt is een leeg terracotta potje met gat in de bodem, een bosje hooi, stro of raffia en een stuk touw. Je bindt het bosje stro bij elkaar en vouwt het dubbel. Het touw haal je vervolgens door het gat in de pot zodat de pluk stro, hooi of raffia er in komt te hangen en je direct een stuk touw krijgt om het potje mee op te hangen. Zodra dit klaar is leg je het hotel eerst een paar dagen op een plekje waarvan je denkt dat er oorwormen zitten. Ze zullen dan vanzelf in het potje kruipen. Na een paar dagen kun je het hotel in een boom hangen!

P.s. een hotel zonder HOTEL op de gevel is geen hotel! Dus ga nog even aan de gang met watervaste verf om er een echt hotel van te maken!

 

bron tekst & foto: https://www.kidsproof.nl

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account