We naderen weer de cadeauperiode aan van sinterklaas. Hoe kan je dit eenvoudig doen zonder teveel geld en moeite te besteden?
 
Eerst en vooral maak er geen al te groot evenment van, het gebeurt al genoeg op school en rondom je kind. Kijk naar de manier waarop jouw kind er over begint en hoe groot het enthousiasme is. Of hij een lijst wil opstellen, een schoentje leggen, de nachten aftelt, begrijpt wat het verhaal errond is. Als hij een lijst zou opstellen kan jij daar realistisch naar kijken en afwegen wat belangrijk-nuttig en  gebruikt zal worden. Omkader het verhaal en benadruk dat het niet enkel om cadeautjes gaat. Jij zelf beslist wat er binnenkomt: zoek op voorhand op tweedehandsbeurzen, sites en kijk wat er nog in jouw cadeaukast ligt. Beperk je tot 1 of 2 stukken. Leg er veel gezonde mandarijntjes, pepernoten en zwarte chocoladepeetjes rond. 
 
Als de goede oude sint ergens anders langskomt (grootouders, familie) geef jouw voorkeuren door of stel zelf voor om de cadeautjes te voorzien. Zo voorkom je ongewenste spullen. Vermeld dat er niet te veel snoep wordt gegeven, zo krijgt jouw kind minder suikerstoten tijdens dit al zo spannend feest. Als je er op tijd mee begint wordt dit nog een leuk familiaal moment.
 
Je kan er ook voor kiezen om het thuis niet te vieren en het enkel te houden als een feest voor buitenshuis. Als je vaak naar de spelotheek gaat lijkt het dan elke keer sinterklaas! 
Voor mij is dit nog steeds een nostalgische tijd als ik de eerste mandarijntjes eet. Lekker knus thuis met het gezin.
Succes 🙂
Stephanie
1 Comment
  1. de Regt 3 jaar ago

    Ik vind de regel van 4 wel goed voor kadootjes: something they want, something they need, something to wear, something to read.

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account