Dat we een huis vol lego-fans hebben, is geen goed bewaard geheim.
Dat we van de bossen houden, zullen we ook nooit onder taken of struiken steken.
Alleen is het niet altijd even simpel om een echt bos in de nabije omgeving te vinden. Nochtans kennen we al heel wat mooie strand-/zeebossen op een boogscheut van ons huisje.

Maar we hebben het ook graag een tikkeltje avontuurlijk en dan is het Arboteum in Koekelare een ideale uitlaatklep voor onze drie kapoenen (7 jaar, 4.5 jaar en 2.5 jaar) .

Het arboretum is niet opvallend groot (8.5 hectare), maar perfect bewandelbaar voor drie jonge kinderen, je hoeft dus niet nodeloos een kindje in je nek te dragen…. Wat iedere (bijna letterlijk) vijf stappen mag je hem of haar terug op de grond zetten omdat er iets te beleven valt.

Het Aboretum in Koekelare opende in 2010 als eerste een budopad. De samoerais maken je wegwijs langs allerlei proeven. Geïnspireerd door de Oosterse krijgsporten wordt er een focus gelegd op evenwicht, concentratie, en lichaamsbeweging: een egelparcours, wandelen over boomstronk (de hoogteproef), gooien met dennenappels,…. Plezier voor groot en klein want als groot klein wilt helpen, riskeert hij al eens natte voeten. Aangepast schoeisel is meer dan een absolute must en dat je kleren vuil worden, dat is onvermijdelijk. Je maakt je parcours zo intensief als je zelf wilt. Je kan elke proef meerdere malen doen. Wij zijn er altijd goed voor een groot uur ravotten. Wanneer de weergoden jullie echt niet goed gezind zijn (die van ons werken niet vaak mee als wij er naar toe trekken), kan je altijd centraal schuilen in de blokhut en met een beetje geluk zie je een wild dier voorbij komen (of is het een papa die weer een gekke kunst uithaalt).

Naast het avontuurlijke valt er ook heel wat te leren over de circa 140 verschillende boomsoorten die er in het Arboretum staan.

 

(eigen foto’s)

 

Het Arboretum is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
Het makkelijkste parkeer je net voor de ingang in de Bovenkerkestraat. Aan de overzijde van de Provinciebaan heb je ook het praatbos, dus grotere wandelingen zijn zeker ook mogelijk en gaan naadloos over in het Arboretum.
Alle informatie is te vinden op de website van Natuur en Bos.

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account