Onze vaatwasser is stuk. Geen superramp maar met een groot gezin toch wel handig. Je kan ook zeggen: als je veel volk in huis hebt kan er ook wel iemand de afwas doen. Maar wie jeugd in huis heeft weet dat die jeugd soms moeilijk in beweging te krijgen is voor zulke job’kes.
Ik heb geluk 2 dagen later staan er al 2 techniekers voor mijn deur.  Het is net op de middag. Terwijl de techniekers de diagnose aan het zoeken zijn stroomt toch wel net mijn keuken vol:
Lexy heeft geen les vandaag dus komt in haar pyjama naar beneden.
Montse komt s’middags thuis eten.
Felipe een klasgenoot van Lexy logeert een weekje bij ons.
En Arina nog een klasgenootje van Lexy was gisterenavond aan komen waaien.
Felipe en Arina waren in de Carrefour wat eten gaan halen en in een mum van tijd staan ze een gehakt vulling te maken om met tortilla’s op te eten. Er wordt gebroken Nederlands, Spaans, Engels en Russisch gesproken. Montse houd de tortilla’s boven het vuur zonder een pan om ze zo te kleuren.

Ik zie de techniekers denken: wat is dat hier allemaal?
Dus ik begin maar wat uit te leggen: dat we gastgezin zijn voor uitwisselingsstudenten en dat we dus Montse uit Mexico in huis hebben, dat onze Robbe verliefd is geworden op een Amerikaanse uitwisselingstudent, die nu bij ons woont en dat Felipe normaal niet bij ons woont maar deze week wel en afkomstig is van El Salvador en Costa Rica. En Arina uit Rusland komt en ook even op bezoek is bij ons.
En dat ik ook nog wel 2 ‘gewone’ kinderen heb.
Mijn vaatwasser kan herstelt worden, gelukkig want na Felipe zijn kookkunsten is er wel wat afwas ontstaan.
We bieden de techniekers en stukje tortilla aan, de ene wilt wel eens proeven en vind het lekker, de andere heeft het zo niet voor pannenkoeken.
Die mannen weten weer iets te vertellen aan tafel vanavond.
Het is 13:00 nu. De keuken is leeg. Lexy gaat studeren, Arina is naar de les, Felipe gaat even over huis voor nog wat kleren te halen. Montse is terug naar haar vrijwilligerswerk. En ik, ik ben 100 euro armer maar weer zo gelukkig met mijn international huishouden 😉 en ook wel met een afwasmachien dat werkt.

Groeten,

Petra

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account