Denk je soms ook met weemoed terug aan die tijd voor je kinderen had? Waar je tijd had voor jezelf en dingen kon doen die je graag deed?

Echt?

Oei, dan doe je iets verkeerd. (Net als ik trouwens 😉 )

Naast mama, papa, zoon, dochter, partner, werknemer ben je ook gewoon jezelf. En nu weet ik dat ik heel bewust in herhaling val. Dit heeft een reden. Namelijk dat het niet genoeg herhaald kan worden.

Ook jij als mama hebt recht op een moment voor jezelf. Om dingen te doen die je echt graag doet.

Alleen.

Een recht, wat zeg ik, een plicht! Want hoe kan je verlangen dat je ontspannen bent als je niets doet om je te ontspannen?

Je kan er tegen vechten. Dat kan je inderdaad doen. Maar waarom zou je dat doen? Waarom zou je doorgaan en blijven doorgaan?

Het hoeven geen grote dingen te zijn. Neem eens een bad met een goed boek, mediteer even, loop op blote voeten in de tuin en voel het gras aan je voeten, ga even fietsen, organiseer een avondje uit met vriendinnen, speel een gezelschapsspel, maak een schilderij.

Maar het mogen ook grote dingen zijn! Zijn er dingen waar jij altijd al van droomde? Dingen die je vroeger deed waarin je helemaal jezelf kon zijn? Waarin leefde je helemaal op als kind?

Doe die dingen! Laat je helemaal gaan! Je zal vol energie en als herboren er terug tegenaan kunnen. Doe dit elke dag. Iets klein, iets groot, maakt niet uit.

Je verdient het!

x

Angie

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account