Bij de geboorte van onze eerste zoon hebben we de placenta mee naar huis genomen en deze voor een tijdje in de diepvries gestoken. Mijn vader had een beukenootje in een bloempot gestoken en tegen dat die iets wat een boompje was hebben we deze gepland in de tuin met de placenta eronder.
Intussen was Robbe al drie en hadden we meermaals bij het zoeken naar frietjes in de diepvries het potje met de placenta tegengekomen. We maakten er die dag een klein feestje van en de kleine mocht zelf mee zijn boom planten.
Toch kwam het niet helemaal goed want enkele jaren later werd het boompje overreden door het grasmachien. Mijn vader was de dader.
Voor onze dochter kozen we maar voor een boom, die al wat steviger was zodat we het verdriet van een opgereden boom geen 2 keer moesten meemaken.
Het werden 4 platanen in een vierkant geplaatst.
Toen onze eerste gaststudent kwam vonden we het een mooi gebaar om hem ook een boom te geven. We hadden weliswaar geen placenta meer maar zo zou hij bij zijn vertrek toch nog wat bij ons blijven en is er altijd een reden om terug te komen.
Mati koos een boompje met mooie roze bloemen in het voorjaar en we kochten maar ook een nieuwe boom voor Robbe want die opgereden boom van toen was nog niet vervangen.
Later tijdens dat uitwisselingsjaar van Mati was er een feestje in onze tuin en Mati had wat teveel Belgisch bier gedronken en werd wat melancholisch.
Hij ging zijn boom knuffelen en samen met zijn Belgische broer gingen ze ook samen hun bomen ‘water’ geven.
Het jaar erop kozen Seba en Alice een seringenboom
Ieders in een andere kleur.  Ze hopen dat we over een paar jaar de bloemen kunnen afknippen en in huis kunnen zetten.De tradie was gestart dus ook Seba is tegen zijn boom gaan plassen. Alice zag dat zo niet zitten om te doen😉
Toch kan het soms raar gaan,die winter was Mati in Paraguay zeer ziek. Hij had Dengue en moest naar het ziekenhuis. Enkele dagen konden we hem niet bereiken en waren zeer ongerust. Gelukkig kregen E uiteindelijk bericht dat hij beter was en terug naar huis mocht. Maar wat stelden we bij het begin van die lente vast? Zijn boom bloeide niet. Mati had overleefd maar zijn boom niet.
Vorige lente hebben we een nieuwe gepland samen met een appelboom voor de volgende student Manuel. Hij drinkt heel graag appelsap en hoopt over een paar jaar een sap te drinken van zijn boom.
En vandaag was het weer zover. Montse en ook Lexy zijn een boom gaan kiezen: een appelboom voor Montse en een kersenboom voor Lexy.

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account