Vakantie. Voor R, L en S staat dit synoniem voor zwembad, zee, lang opblijven en uitslapen. Af en toe een vleugje cultuur op daguitstap kan nog net.

Grote consternatie. Dit jaar iets helemaal anders. Een citytrip gevolgd door natuurwandelingen.

Niet het idee van (bijna-)pubers die zich het liefst een hele dag bezig houden met luieren, zwemmen en schermpjes. Of die, in geval van S, zich Club-Med-gewijs willen laten entertainen.
Ook voor ons een sprong in het diepe. Hoe gaat dit voor ons zijn? En hoe gaan we om met het chagrijnige gedrag van de 3 zonder het de vakantie te laten verpesten?
En dan verbazen ze ons. We doen dan toch iets goed in hun culturele opvoeding. Ze genieten alle 3 van de citytrip! Het luxe-ontbijt zal wel een factor zijn om het goeie humeur ’s morgens al naar boven te brengen. Enkel een hongerige R vond af en toe zijn klaagmodus. Om die terug af te zetten na het nuttigen van een lekkere maaltijd. Wat zijn pubers toch gemakkelijk!

En dan… tegenvallende camping. Daar komt het gezeur. Of toch niet helemaal…

De wandelingen verlopen redelijk vlot. Zij en wij zijn onder de indruk van de natuur.
Enkel R heeft af en toe een duwtje in de rug nodig. Letterlijk wanneer hij plots stopt en geen voet meer wil verzetten. Figuurlijk door te werken met beloningen. Tot dat punt stappen en dan een koude cola. Gezond? Nee. Maar het werkt. En de extra suikers stapt hij er wel af.
Na de reis volgt een gesprek. Hoe hebben zij het beleefd? Ze krijgen wat inspraak voor een volgende reis. Iets meer vrije tijd, liefst met leuk zwembad. En het natuurgedeelte zien ze wel opnieuw zitten. Of de citytrip. Of…

We zullen nog even terugkijken op fijne herinneringen voor we beginnen dromen over de volgende vakantie.

X

Red

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account