“Hoe gaat het met jullie?”

Deze vraag krijgen we vaak te horen de laatste weken. Uiteraard is het erg lief dat mensen zo met ons meeleven maar ik vind het een moeilijke vraag. Ik weet zelden wat ik moet antwoorden als ik eerlijk ben.

Eind juni moest Jurgen op controle bij de oncoloog. Desondanks de rugpijn van mijn knapperd waren we best wel gerust in deze controle. We waren niet echt bezorgd om de rug al wilden we uiteraard wel een oplossing .Naïef zaten we naast elkaar te wachten in de wachtzaal en lachend zei ik tegen Jurgen dat hij niet zo zenuwachtig moest zijn. De dokter ging gewoon zeggen dat hij veel te snel was begonnen met werken, dat hij het veel rustiger aan moest gaan doen en dat hij best enkele beurten Kine kon gaan volgen. Klaar!

Wat ben ik blij dat ik met hem meeging want het gesprek ging helemaal anders. Geen enkel moment hadden wij tot nu toe rekening gehouden met de mogelijkheid dat de kanker terug zou kunnen zijn. De chemo was de eerste keer vooral preventief aangezien het hele sarcoom was weggehaald toen ze de longkwab hadden verwijderd.

Helaas …. de vettige kanker had zich duidelijk nog niet gewonnen gegeven.

Integendeel… Pff dit nieuws hadden we niet zien aankomen, geen seconde op voorbereid.

Daar zaten we dan, helemaal in shock.

Arme Marthe,….
Ik wil geen weduwe worden.

Hoe gaan we dit financieel gaan aanpakken?
Vaarwel kinderwens…

Wat met ons weekendje weg voor onze 5e huwelijksverjaardag?

Hoe ga ik al die opvang weer regelen?

….. allemaal zinnen die door mijn hoofd spookten.

En ondertussen bleef ik Jurgen maar doen beloven dat we gingen vechten.
We zijn ondertussen weer 2 kuren verder en ook de grote vakantie is voorbij.

Hoe het met mij gaat? Momenteel ben ik moe, enorm moe en tel ik af tot Marthe weer naar school gaat. Gewoon om even me time te kunnen hebben wanneer zij op school is en Jurgen gaan werken. Ja jullie lezen het goed hij gaat nog steeds werken ondanks de zware chemo kuren maar daar vertel ik jullie volgende keer meer over.

Lieve iedereen blijf gerust vragen hoe het met ons is hoor. We zijn erg dankbaar voor alle liefde die we ontvangen.

Dikke zoen

Sarah

2 Comments
  1. Annelore Kinds 2 maanden ago

    knuffel meid!!
    had je graag eens goed kunnen vastpakken of wat eten brengen zodat je daar al niet hoeft aan te denken…

  2. Ellen Desmet 2 maanden ago

    Heel erg veel courage samen! Hang in there…

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2018 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account