Dit blogje schreef ik enkele daagjes vroeger, nog snel op de laatste dag van het jaar. Terwijl de zoveelste top weerklinkt op de radio achter mij. De zalige top van Radio 2 met de 1000 klassiekers…

Ik verbaas me er steeds over hoe mensen zo gefocust zijn op dat concept rond een nieuw begin. Het jaar eindigt en we beginnen aan een nieuw jaar, heel veel mensen gebruiken dit moment als mijlpaal om aan iets nieuws te beginnen of iets te veranderen aan zichzelf. Ik denk dat de koploper van deze goede voornemens wel afvallen is. Ik lees een heleboel artikels online over hoe je je zelf moet reorganiseren om een nieuwe levensstijl aan te nemen en af te vallen. Gezonder leven. Althans toch tot begin februari. Het zullen terug gouden tijden zijn voor de fitness centra.

Wat mijn goede voornemens zijn? Geen! Geen enkele. Ik doe gewoon verder. 2018 is een roller coaster geweest voor me. Ik heb een baby gekregen, de derde. Mijn vrouw en ik hebben een heel moeilijke tijd gehad in onze relatie, financieel was het uitdagend om rond te komen, professioneel was het frustrerend en saai. Qua dromen? Nog steeds geen enkele gerealiseerd. Misschien dit jaar, misschien niet. Ik zie wel wat er komt in 2019. Misschien loop ik dit jaar wel een marathon? Of schrijf ik eindelijk mijn boek en zet ik zo mijn eerste stap op het pad waar ik altijd van heb gedroomd: schrijver worden onder een pseudoniem dat niemand kent. Misschien neem ik terug enkele oude hobby’s. Misschien ook niet…

We worden 47 jaar in 2019. Ik begin me oud te voelen. Terwijl ik in mijn hoofd nog steeds 21 ben, dus eigenlijk ben ik 21 met 26 jaar ervaring! Al een pak ervaringen en herinneringen, dingen waar ik kan aan terugdenken met een traan of een lach. Is het opportuun om nu even nostalgisch te worden?  Stil te staan bij de mensen die we verloren hebben dit jaar? Mijn dichte familie is al niet groot. Als er dan iemand wegvalt, dan heb ik dat gevoel van gemis. Je staat er niet bij stil dat ze er zijn, je ziet ze lange tijd niet, en opeens zijn ze er niet meer en je kan ze nooit meer terugzien. Je kan ze niet meer zeggen wat je ze altijd al hebt willen zeggen.  

Eindejaar… periode van plannen en herinneren. Stilstaan en vooruitkijken. Komiek eigenlijk dat mensen zo gefocust zijn op mijlpalen. Ik kijk naar mijn kat die lui ligt te slapen op de chauffage en die er geen malle moer om geeft welke dag het is, of de zon rond de aarde draait of omgekeerd en hoe snel. Ze rekt zich uit en geniet verder van de warmte en van de lekkere poezemoes dat ze straks zal krijgen van de dochter als traktatie. Wat een leven.

Dat doe ik nu ook: gewoon genieten van het moment. Ik geniet van de momenten dat de kleinste van twee maand op mijn schoot zit te kirren of gewoon ligt te slapen. Dat er nog van alles moet gebeuren in huis, who cares? De was zal er altijd zijn, de rommel zal er altijd liggen, de afwas zal er steeds zijn. Maar Myrddin in mijn armen die ligt te slapen, die zal volgend jaar niet meer zo goed passen en niet meer zo rustig liggen. Mensen die Marit kennen, weten waar ik over spreek… Dus daar geniet ik van. Zen moment, stilstaan bij het nu en niet denken aan straks. Buiten de tijd denken als het ware.

Volgende week terug gaan werken, maar dat is nog ver. Vanavond eerst oudejaar vieren onder ons, en petit comite. Donker buiten, kaarsjes op de tafel en lichtjes in de kerstboom. Genieten van de warmte en de gezelligheid van het lekker eten en de muziek, van de sfeer en het samenzijn. Binnen een tiental jaren zullen de klein mannen willen gaan vieren met hun vrienden.

Dus: nu genieten! Oh ja. Aperitiefje en Marit die speelt met de plasticine en me geen moment met rust laat met haar gebabbel. Van genieten! Mijn vrouw die naar de kine is en ik alleen thuis ben, Dire Straits op de radio, ik herinner me nog de tijd dat het op MTV speelde op de televisie en de hit van het moment was! En ik besef: ik ben gelukkig.

Dat wens ik jullie, iedereen die mijn blogs leest: ik wens jullie gelukkig te zijn. Genieten van de momenten, genieten van wat je hebt. En leef even buiten de tijd!

Medocq

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account