Ik beland in de hel.  Niet dat ik geloof dat er een hel bestaat.  Toch niet buiten de onderwereld die wij mensen wel eens durven te scheppen voor elkaar.  Maar stel je voor, er is een hel…dan is er ook een hemel.  Niet?  Wel, ik durf wel eens te mekkeren over alles en nog wat maar toch wil ik geloven dat ik geen slechte mens ben.  Dus..hup…naar boven neem ik aan..  Binnen de tien seconden heb ik op de Almachtige zijn neus getoekt en kan ik met de flitstrein naar Tartarus.

Waarom?  Wel, wegens alles eigenlijk.  Wegens het maken van een complete schepping en het dan ongesuperviseerd laten lopen.  Wegens het scheppen van hebzucht en dit in grote hoeveelheden onder de mensheid te zaaien.  Wegens vlaamse schlagers en wegens het ongelooflijk brakke idee om de mannelijke geslachtsdelen BUITEN het lichaam te hangen.  Een intern koelingssysteem was te moeilijk?  Fucking hagedissen hebben het…..Jeezes!  (neen, niet uw zoon)

Het klopt allemaal niet.  Het zit allemaal zo slecht in elkaar.  Verkeerde volgorde van dingen.  Noem het maar op.  Neem nu onze jeugd.  Je hoort soms de uitdrukking: “Youth is wasted on the young”…wel het is waar.  Het toppunt van hun fysieke zelf is dan verpakt in een geest die geen ervaring heeft om er kritisch mee om te gaan.  De jaren die verkwist worden door series te “bingen” in hun bed bvb.  Als veertigjarige sta je er op te kijken en alles wat je kan denken is “Was ik maar 20 jaar jonger en wist ik maar wat ik nu wist”

Ik had blijven studeren.
Ik had meer van de wereld gezien.
Ik had niet zo veel geld uitgegeven aan domme dingen.
Ik had niet zo veel tijd gespendeerd aan foute vrouwen.
Ik had niet zo veel tijd gespendeerd aan wat mensen nu van mij denken
Ik had geen kinderen gehad.

“Ik had” is echter nutteloos.  Je hebt het niet gedaan (of net wel) en nu is het te laat.
Neen, het is nooit te laat…i know.  Maar hoe meer jaren je op de teller krijgt, hoe kleiner je mogelijkheden worden.  Ja, je kan nog altijd beginnen studeren.  Je kan beginnen reizen, terug beginnen sporten etc.  Maar spendeer 10 jaar in studie en je bent rond de 50, wat dan?
Het is waarschijnlijk gewoon de angst om voorbij het midden van je leven te zijn.  Je kijkt vooruit naar wat je nog hebt, en achterom om wat je allemaal verkwist hebt.

En dan komt je puber van de trap en zegt dat hij zich verveelt en dat het leven saai is…..

Dwarsligger

 

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account