Hechting

Nog maar weinig gezegd over NF – NetFlix-kijkende man en AH – Aanhankelijke Hond.
Tijd dat ze ook eens wat tijd in de spotlight krijgen. Samen.

NF wou lange tijd geen hond.  Tot op een zwak moment. Wat we natuurlijk uitgebuit hebben. Want R, L, S en ikzelf waren al lang aan het zagen om toch maar een hond in huis te nemen.
Liefst een lieve, grote loebas. Lief en loebas is AH wel. Groot, hmmm, laat me zeggen dat AH het formaat heeft van een poezelige poes. Een schoothondje.

NF deed in het begin het strikt noodzakelijke voor AH. Op tijd en stond voorzien van eten, als het niet anders kon er mee gaan wandelen. De praktische kant.
Voor knuffels en liefde had hij 3 overenthousiaste kinderen en een bazinnetje. Zijn plekje in de zetel reserveerde hij op mijn schoot.

Het idee dat NF en AH grote vrienden gingen worden, had ik al laten varen. Elkaar gezelschap houden als er niemand anders is, dat lukte nog net. Maar daar hield het dan ook op.
Tot de voorbije maand. NF die wat vaker moeite doet om met AH te spelen. AH die enthousiast reageert dat zijn baasje tijd voor hem vrijmaakt. Met als beloning voor NF: AH die zich al eens spontaan nestelt op schoot, op een rustig moment. Bonding.

Toch wel even slikken bij het schrijven van deze tekst. Hoe vaak gebeurt het niet dat we tegen de kinderen zeggen: nu even niet, want…
Ja, dat huishouden moet gebeuren, zelf hebben we ook wel nood aan me-time, AH heeft ook aandacht nodig, energie die gaat naar werk, ruzies oplossen, praktische zaken,… We staan er niet altijd bij stil dat eens tijd vrijmaken om echt met hen te spelen of bezig te zijn, ook al zijn ze bijna puber, nog altijd belangrijk is.

Red

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account