Je wist het misschien al, maar we zetten graag ons Kledingpuntproject nog eens in de kijker!

De idee is eenvoudig: ben je mama of papa en/of heb je kleertjes op overschot? Laat het even weten, gooi alles even in de was en in een doos en breng de doos binnen in een Kledingpunt.

In het Kledingpunt wordt alles gesorteerd. Over gans Vlaanderen hebben zorgpartners, scholen, kleuterjuffen, meesters, pleegouders, jeugdwerkers enz toegang tot onze stock en kunnen zij, ad hoc, een of meerdere stukken aanvragen voor een kind uit hun eigen omgeving. Op deze manier zijn zowel donateurs als wij zeker dat alles goed herverdeeld wordt.

De zorgpartner speelt hier een enorm belangrijke rol in. Hij of zij kan vaak op een neutrale manier de situatie het beste inschatten en als dusdanig actie ondernemen waar nodig.

Parents for Life doet niet aan liefdadigheid. 
Parents for Life werkt aan oplossingen.

Geen poespas, geen papierwerk, maar een directe oplossing voor een direct probleem!

WAT HEBBEN WE NODIG?

We zoeken héél specifieke zaken:

  1. kinderkledij (alles, van ondergoed over kousjes tot winterjas) voor 0 tot 12 jaar
  2. accessoires genre mutsen, sjaals, handschoenen, wanten, …
  3. lakens, onderlakens, etc.

Graag zien we zaken verschijnen die gewassen zijn en die nog draagbaar zijn. Vuile kledij of schoenen, versleten kledij met gaten, kapotte schoenen edm worden onherroepelijk weggegooid. Probeer dit aub te vermijden want dit neemt veel kostbare energie op van ons team! Ben je niet zeker, contacteer dan even een Kledingpunt!

Wil je zélf kledingpunt wordendan graag een seintje, zoals je ziet hebben we hier en daar nog wel wat ruimte. Veel hoef je er niet voor te doen én je komt terecht in een leuke groep jonge ouders.

Meer info op: https://kledingpunt.parentsforlife.eu/

Ben je zorgpartner, pleegouder, ziekenhuis, materniteit, school, kleuterjuf, meester, monitor, jeugdwerker, leiding in een jeugdbeweging of werk je binnen het beleid?

Geef dan eens een seintje, misschien kunnen we samen iets bereiken?

VISIE

Kledingpunt – Parents for life is een initiatief van PolarisCare en een groep bewuste ouders als reactie op schrijnende verhalen van armoede, zowel in de pers als binnen onze eigen professionele en privewereld.

Wij zamelen via Kledingpunten over gans Vlaanderen kledij in voor kinderen die leven in armoede. We rekenen hiervoor op Zorgpartners en vrijwilligers.

Zorgpartners kunnen scholen, ziekenhuizen, ocmw’s of andere organisaties zijn die actief zijn in de eerste linie. Vanuit die positie houden zij vinger aan de pols en kunnen zij, ad hoc, heel concrete problemen detecteren. Zorgpartners kunnen zich registreren via de website www.kledingpunt.be. Zij krijgen zo, na goedkeuring van hun registratie, toegang tot onze database waar zij de noodzakelijke kledij GRATIS kunnen aanvragen. Enkele dagen later wordt het pakket ter plaatse geleverd. No questions asked, geen papierwerk, geen gedoe. Heel concrete oplossingen voor heel concrete, individuele problemen.

Ons devies is “Kindje koud? Kindje aankleden”. 

De Kledingpunten bestaan uit winkels, bedrijven en particulieren die fungeren als hub tussen de schenkers en het centrale verdeelpunt in Gent. Ouders die kledij hebben die hun spruit ontgroeid is en dit niet op de tweedehandsmarkt willen gooien kunnen dit eenvoudigweg afgeven in een Kledingpunt. Het Kledingpunt zorgt dan voor de verdere verwerking.
Kledingpunten zijn herkenbaar aan een sticker op de ruit of een plexi paneeltje aan de gevel.

Geografie

Kledingpunt – Parents for Life is momenteel actief over gans Vlaanderen en zal stap voor stap uitbreiden.

Voor wie

Kledingpunt – Parents for Life kan er zijn voor ieder kind. Voorlopig beperken we ons tot de leeftijd 12 jaar – 6de leerjaar, maar ook hier voorzien we in de toekomst uitbreiding. Wij werken heel individueel. Ook bestaande organisaties kunnen voor specifieke vragen bij ons terecht. Iedere vraag wordt ook dan individueel behandeld. Wij hebben in principe geen contact met ouders of kinderen.

Wat willen we bereiken?

  • We willen een aanspreekpunt zijn voor anderen die willen helpen.
  • Armoede resulteert in de meeste gevallen ook in sociale uitsluiting en we hopen op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het zelfvertrouwen van kinderen.
0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account