Vandaag is het zo’n dag waarop mijn energiepeil 0 is en ik het gevoel heb niks aan te kunnen. En op de koop toe moet papa werken.

Wat nu?

Want er lopen hier 2 schatjes rond die wel wat entertaind willen worden.

Om te beginnen is het “broer leert en helpt zus dag”. Broer mag tonen aan zus wat hij allemaal kan, mag haar helpen met eten en opruimen, mag samen met haar spelen en kleuren. Hij mag haar nieuwe dingen leren en mama moeit haar niet. Een ideaal moment voor mama om even te rusten. Het sterkt hun band en zorgt voor onafhankelijkheid. Is dit ideaal om altijd te doen? Nee, dat niet. Maar af en toe kan dit voor alle partijen heel helpend zijn.

Daarnaast is het vandaag kinderdisco. Mama dirigeert vanuit de zetel welke liedjes er op YouTube op tv gespeeld worden. En de kindjes kunnen dansen. Je gaat zien dat ze in een mum van tijd samen zullen dansen. Speel ook eens liedjes uit jouw kindertijd. Liedjes waar jij je goed bij gaat voelen. Kijk eens hoe je kids daarop reageren. Maak een account aan op YouTube en stel samen een afspeellijst op met liedjes die jij graag hoort en die de kids graag horen. Daar gaat de tijd ook al heel snel mee voorbij.

Onze zoon is vandaag ook de “rommelopziener”. Hij heeft de taak om de rommel te overzien en er iets aan te doen. Wil hij dit niet doen, is dit oke. Maar je waarschijnlijk gaat hij het net fijn vinden om verantwoordelijkheid te krijgen. Uit verantwoordelijkheid over een kleine taak kunnen ze veel leren. Kleed het natuurlijk leuk in. Geef hem een pet uit de verkleedkoffer en zeg dat dat de pet is van de “rommelopziener”.

Probeer je rust te nemen en geef je kindjes wat opdrachtjes en laat vooral los. Je kan het mama/papa!

Angie

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account