Ook voor ons/ voor onze lieve dochter is het vandaag een speciale dag. Nee geen foto voor de schoolpoort. Mogelijks stellen we daardoor mensen teleur. Geen schoolfeest, geen grootouderfeest, geen opendeurdag met verkoop van zelfgemaakte knutselwerkjes, … . Nee, want wij gaan onze kindjes thuisonderwijs geven. Een weloverwogen beslissing, want jawel, we zijn hier al van januari dit jaar mee bezig. Pro’s en contra’s, dingen uitgeprobeerd, voorbereidingen, aanpassingen, … . Maar ONZE beslissing werd dus effectief thuisonderwijs. We konden ons niet vinden in de visies en missies van de scholen vlakbij. De scholen waarmee we wel een klik hadden die zijn te moeilijk bereikbaar en gaven te veel praktische belemmeringen. Zo dus… Fenne start officieel thuisonderwijs.
Wat voor ons zeker ook een emotioneel moment is. Ik pink ook een traantje weg. 
Trots, want mijn dochter wordt ook groot, net zoals al die eerstejaartjes die vandaag de schoolpoorten binnen stappen. 
Angst, voor reacties die we overal zullen blijven krijgen (mamaskindje, ze zal asociaal worden, …), en de onzekerheid die daardoor nog eens wordt aangewakkerd. 
Maar goed, hier staat ze, zoals ze is, en zoals ze zich goed voelt. Op haar blote voeten, op de moment waarop zij er klaar voor is, zonder druk, op haar niveau en tempo, zonder boekentas, in onze living… 
Een instapper in het thuisonderwijs 

Lieve dochter van ons, ik hoop dat jij later als groot bent kan bevestigen dat jij dit ook een juiste beslissing vond, dat je op deze manier een schoolcarrière kan opbouwen op je eigen tempo en in de richting die jij kiest!

Eline

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account