Onlangs liet ik mijn allereerste tattoo zetten op 35-jarige leeftijd, haha. Permanent. Voor altijd op mijn lijf. Nu willen mijn kinderen natuurlijk ook een tattoo, want hoe cool is dat eigenlijk wel zo’n tattoo? Gelukkig hebben wij onze eigen tattoo artist in de familie die op een doodgewone zondagochtend mijn kinderen vol kwam tattoeëren met haar eigen designs, van een coole meter gesproken…

Eigenlijk is het ook helemaal niet zo moeilijk, een eigen tattoo maken. Voor Maison Slash gingen mijn zus en ik samen aan de slag, wat een supercoole opdracht. Het enige wat je nodig hebt is :

  • Een print-out van je gewenste tattoo. Op Maison Slash vind je een link waar je de ontwerpen kan downloaden 
  • Potlood
  • Zwarte eyeliner (of een viltstift kan ook)
  • Vloeibare pleisterspray
  • Wax papier of tracing papier
  • Washandje
  • Watten en busje alcohol of alcoholdoekjes
  • Talkpoeder voor baby’s
  • Make-up kwast

Eens je al je gerief en je ontwerp hebt, is het aan jou (of aan je kind!) want dit is echt een superleuke activiteit om samen te doen, geloof mij. De volledige werkbeschrijving vind je hieronder.
Begin al maar te kiezen welke tattoo je voor het eerste kerst-of nieuwjaarsfeestje zal zetten, wedden dat je er heel je familie mee kan foppen? Alleen al om hun gezicht te zien, zou je er eentje moeten zetten.

En wil je er echt eentje zetten: check dan zeker eens bij mijn zusje, zij is echt de beste tattoo artist die ik ken!

Lobke


De originele post staat op https://maisonslash.be/thing-maker/jezelf-en-kinderen-vetneige-kerst-tattoo. 

1. Plaats tracing papier over de gewenste afbeelding. Teken deze met een potlood over. En teken dan met eyeliner of viltstift er weer over.

2. Knip of snijd de overige papierranden weg.

3. Kuis de gewenste oppervlakte met alcoholdoekjes en laat het helemaal drogen. Plaats dan het design op de gewenste plaats en duw aan de andere kant met een warm vochtig washandje het wax papier of tracing papier tegen de plaats zodat het design goed doordrukt.

4. Een dun lijntje zal nu zichtbaar zijn maar je kan je tattoo nog donkerder maken door er met een viltstift of eyeliner nog eens over te gaan. Je kan ze ook nog extra inkleuren nu voor een leuk en speels effect.


5. Doe nu een beetje talkpoeder over je tattoo en wrijf deze er zachtjes op met een make-up borstel. Spray pleisterspray over de tattoo en laat goed drogen.

Klaar! Je tattoo zal nu ongeveer 3 dagen blijven staan. Als je je een week niet wast (da mag van ons), dan zal ze nog wat langer blijven. Klaar om je familie en vrienden beet te nemen?

 

foto en bron uit: www.leukewereld.be

foto en bron DIY Tattoo uit: www.maisonslash.be

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account