Hoe ontwar je ons kluwen in een korte duidelijke tijd?

Men vraagt het me wel eens : hoeveel kinderen heb je?
En dan denk ik ga ik het helemaal uitleggen of zeg ik gewoon 2?
Voor jullie zal ik het vertellen: ik ben dus Petra en getrouwd met Geert.
Samen hebben we 10 kinderen: en ook als zijn ze niet echt onze biologische kinderen, we houden echt evenveel van hen alsof van ons eigen zouden zijn.

Peter woont in Athene samen met de liefde van zijn leven Nikos. Peter is afkomstig van Servië en logeerde tijdens de world out games van Antwerpen bij ons en noemt ons mama en papa.

Dan hebben we Mati, woont in Paraguay en studeert voor architect én werkt ook bij zijn vader in het bouwbedrijf. Mati heeft een schooljaar  (15-16) bij ons gewoond.

Dan hebben we Alice zij is van Italiaanse/Britse origine. Ze zit nu in Maastricht op kot en komt in het weekend soms naar ons. Zij heeft ook een schooljaar bij ons gewoond ( 16-17) Tijdens de vakanties gaat ze naar Italië want daar wonen haar ouders.

In hetzelfde schooljaar hadden we ook Seba uit Chili in huis. Seba is een knuffelbeer, die nu studeert in Temuco ( Chili) en gewoon bij zijn ouders woont, die hij bij hun voornaam noemt en wij zijn dus zijn mama en papa.

Vorig schooljaar hebben we 3 schatjes van de Dominicaanse Republiek in huis gekregen: Manuel is een gans schooljaar bij ons geweest. Ik noem hem soms onze grumpy, maar t’is eigenlijk ook een schatje. Sinds hij bij ons is geweest eet hij meer groenten 😉
Manuel bracht soms vrienden mee en zo werden we crisisgezin voor José Roberto: Een jongen met een heel groot hart en steeds verliefd. 9 weken is José bij ons thuis geweest. Veel te kort!
En dan in juni 2018 hebben we een maand een nieuwe knuffelbeer ontvangen: Felipe of tewel ons Flupke. Hij zocht nog een gezin voor de laatste maand van zijn uitwisseling. Onze 3 Domicaanse zoontjes zijn terug naar Santo Domingo en zien elkaar daar regelmatig. Zo gaan ze soms samen voetballen.

Dit schooljaar zijn we gestart met Andrea uit Mexico maar na een tijdje merkten we dat er geen klik was tussen ons en logeert ze nu nog in de buurt maar bij een ander gezin. Het is dus niet altijd Bingo!

Een leeg bed daar kunnen we niet goed tegen dus op op dit ogenblik logeert Montse uit Mexico bij ons, de eerste uitwisselingstudent, die niet naar school gaat maar vrijwilligerswerk doet.

O, ja en we hebben dus ook nog 2 kinderen van onszelf: de originals zoals ons Mirte zichzelf wel eens noemt. Mirte is 17, zit in het laatste jaar van het middelbaar en is volop aan het nadenken wat ze volgend schooljaar gaat doen.
Onze zoon, Robbe is 20 en studeert in Antwerpen maar zit niet op kot.
Hij is tijdens het schooljaar van Alice en Seba veel mee gaan feesten met de uitwisselingsstudenten en heeft zo de liefde van zijn leven ontmoet: Lexy, een Amerikaanse.  We zullen het verhaal kort houden: Lexy woont nu bij ons en studeert Nederlands aan de universiteit in Antwerpen.

Dus korte samenvatting: op dit moment hebben we 4 jong volwassenen in huis gaande van 17 tot 20 jaar. We hebben dagelijks contact met wel iemand van de andere kinderen. En iedereen is welkom dus we hebben geregeld wel eens gasten over de vloer. En dat ga ik jullie proberen te vertellen in mijn blog: hoe is dat om de wereld in je living te krijgen.

Groetjes
Petra

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account