Hoe hard onze gemeenschap ook aan elkaar hangt qua verenigingen, clubs, partijen etc…we zijn allemaal individuen.  Alleen.  Uniek.

Nee wacht…ik ga hier anders aan beginnen.  Iets vreemder maar misschien meer to the point.
Ooit eens naar curling gekeken op tv?  Je weet wel, die vreemde sport waar ze een kaasbal over het ijs zwieren en dan als een gek ervoor beginnen vegen?  Ja, de die.
De atleet is het summum van concentratie.  Hij kent het gewicht van zijn “kegel”, de kracht die hij nodig heeft, de hardheid van het ijs en de veegtechnieken van zijn team.  Hij lanceert…..en gaat compleet de verkeerde kant uit.  DAT is opvoeden.

Het kleine ukje in de wieg gaat graag gezien worden.  Omgeven door liefde en aandacht.  Elke kleine stap is uitgetekend.  De eerste motoriek, de wankele stapjes, het samen lezen lezen.  Enorm zorgvuldig wordt het kleine projectje opgevoed als een fijne , kleine mens.
Beleefd, braaf, slim, opgewekt.  Een ongelooflijk fijn kind in de omgang tiens.  En dan laat je de “kegel” los over de baan.  Perfect gelanceerd.
En dan gaat het ergens mis.  Een stofje op de baan.  Een onvoorziene windvlaag.  Iets.
De kegel draait weg en naarmate de meters/jaren voorbijflitsen gaat het compleet de andere kant uit.  Je bent boos en gefrustreerd want…Waar was al de voorbereiding dan voor?  Dit is niet het kind dat jij opgevoed hebt.

Tafelmanieren?  Weg. 
Basis vriendelijkheid?  Weg. 
Interesse in iets dat niet op een scherm staat?  Weg. 
Hygiene?  Weg.
Verstaanbaarheid?  Weg.
Toekomstperspectief?  Weg.

Plots kom je tot het besef dat er daar een persoon voor je staat.  Iemand die je vaag herkent maar misschien niet even tof lijkt te vinden.  Zou je met deze mens afspreken?  Zou die kerel of griet een vriend van je zijn moest je hem of haar niet kennen?  Twijfelachtig.
In halve paniek keer je terug op jezelf.  De oude vriend “schuld” komt ook even op je schouder zitten.  Had je iets anders kunnen doen?  Frantisch ga je terug naar de handleiding.  Vreemd, je hebt toch elke stap zorgvuldig gevolgd?  Kind en gezin?  Check.  Goede school?  Check.  Warme omgeving om in te groeien?  Check.   Waar ben je mis gegaan?

Beste ouder.  Nergens. 

Er zijn duizenden manieren om het te verneuken.  Je kon het altijd slechter doen, er zijn genoeg voorbeelden daarbuiten.  Niet iedereen is geschikt om ouder te zijn maar elke idioot met een voortplantingsstelsel kan kinderen maken.  Als je het niet slecht doet…doe je het ok.

Ok is genoeg.  De rest is curling.

Dwars ligger

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account