Ken je het gevoel van chaos in je hoofd en chaos in je leven? Is die chaos er wel effectief of reflecteer ik mijn gevoel alleen maar?

Wat kan ik doen aan die chaos?

Kan ik wel keuzes of beslissingen maken? Wat kan ik in godsnaam doen? Vandaag deed ik iets heel simpel en toch heel therapeutisch. Ik creëerde chaos. Ik goot alle speelgoedbakken uit op één hoop. Wauw, wat een chaos.

En nu?

Want mijn kinderen lopen hier ook rond. Ik begon de bakken en speelgoedbakken uit te wassen. De kinderen hielpen vlijtig mee. Daarna bekeek ik de chaos grondig en zocht ik categorieën. Ik schreef ze op A4 blaadjes en zette de dozen strategisch met het blaadje ervoor. Ondertussen vonden de kinderen speelgoed waar ze al in maanden niet meer mee gespeeld hadden. Ik maakte een monkey platter en zette er wat glazenwater bij. Ze konden dus eten en drinken naar hartenlust.

Oke, tijd om te beginnen met sorteren.

Maar hoe begin je daar aan? Neem je lukraak dingen en loop je heen en weer van bak naar bak? Of neem je 1 doos en zoek je categorie per categorie naar de gepaste spullen? Of doe je een combinatie van de twee? Doe je het zo snel mogelijk? Of neem je je tijd? Zet je er een deadline op? Moet tegen het eten alles klaar zijn, of neem je je tijd en zie je wel wanneer het af is?

Kan je om met de chaos?

Wat doe je met de kinderen? Laat je ze rondlopen? Laat je ze rommelen? Laat je ze helpen? Of hoop je dat ze zo snel mogelijk moe worden en slapen zodat jij op je gemak kan verder doen?

Het zijn allemaal keuzes die je heel bewust kan maken en die vaak ook een reflectie zijn van hoe je in het algemeen in het leven staat. Je kan ook heel bewust de keuze maken om het anders te doen dan hoe je het altijd al deed. En achteraf … die voldoening. Zalig!

En vergeet niet: geef jezelf een compliment, een schouderklopje!

x

Angie

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account