Het was een mooie tea-room.  Fris.  Zonnig.
Paul keek even rond terwijl hij wachtte op zijn verloofde.  Hij had nog even tijd immers.
Ja, de eigenaar van de zaak had zeker en vast een mooie duit in het zakje gedaan.  Zelfs het geluid klopte met het origineel.
Voor een milliseconde leek het alsof de lucht knipperde.  Paul beet even op zijn lip.  “Ah, zo spijtig”  mopperde hij terwijl hij synthmelk bij zijn soy-koffie goot.  De hele omgeving begon scheef te trekken, pixels vormden zich achteloos en kleuren begonnen te vervormen.  Een seconde later viel de holografische projectie van de ‘snackbar2000’ simulatie weg.  Ergens vloekte een man luidkeels in de achtergrond.  Waarschijnlijk de eigenaar die zijn investering verwenste.
Paul, een jonge kerel ergens in de 40, slaakte een zucht van verlichting.  Hij hield niet van projecties.  Waarom was de realiteit niet genoeg voor iedereen?  Hij keek even naar buiten door het radiatieschild.  In de verte zag hij zijn date achter de hoek komen en voor een seconde voelde hij zich beter.  Hij hield namelijk van de dame die daar aan kwam.  De glimlach op zijn gelaat vormde zich echter snel om naar iets veel grimmiger.  Hij slaakte een zucht.  Goed dat de projectie faalde, deze omgeving paste veel beter bij het nieuws dat hij ging verkondigen.  Het was uit.

Sophie was de dartelheid zelve.  Ze kwam binnen en leek zelfs niet op te merken dat er geen hologram was.  Haar aanwezigheid vulde de kamer uit zichzelf.  Wie had een zomerzon uit het vorig millenium ook nodig?  Ze bestelde een puri-water en ging snel tegenover Paul zitten.  Nog voor hij iets kon zeggen vroeg ze de vraag die waarschijnlijk al een week in haar gedachten had gespeeld.
En?  Heb je de testen al terug?”  Haar ogen fonkelden, zeker dat dit moment de start zou zijn van een nieuw leven met elkaar. “Hoe zullen we het kind noemen?  Ik hoop dat het een meisje is. Oh, ik heb daarnet een geweldige kribbe gez…

Plots bevroor ze, net alsof zij ook een hologram was.

Je lacht niet.” stamelde ze uit.  Haar energie stroomde weg.  Haar lip begon te beven.
Na wat een eeuwigheid leek begon Paul te praten.  Zijn stem voelde stroperig en zwaar.  Ergens had hij het gevoel alsof hij een grafrede aan het prevelen was.  Ver van de waarheid was hij niet.
We zijn niet compatibel Sophie.”  Hij kon haar niet aankijken en staarde naar zjn tas.  “Onze kinderen…ik bedoel…onze mogelijke kinderen hebben een grote kans om klasse D5 te zijn.”  Sophie schrok hoorbaar.   Paul ging verder op dezelfde toon  “We hebben toestemming om een kind te laten groeien…maar niet met elkaar.

Pas na een eeuwigheid bewoog Sophie opnieuw.  Ze dronk even van haar water.  Haar handen beefden oncontroleerbaar.  “Dan hebben we geen kinderen, en vluchten we naar nieuw-Duitsland.  Dan doen we het zo.”  Paul nam haar hand vast.  Ze schrok en instinctief trok ze weg.  Het leek alsof hun band er nooit had geweest .  “Sophie, je weet dat we de opdracht hebben één kind op de wereld te zetten.  Onze genen zijn superieur, we moeten gewoon de juiste partner vinden.”  Ze keek naar hem, haar blik koud en star.  Alsof ze wist wat hij ging zeggen.  “…De regering heeft me een data trans gestuurd met een nieuwe partner.  Ik zie haar zo.

Hij had het opgegeven.

Alle vriendelijkheid die hij nu toonde zou alles nog erger maken.  Beter om dit snel af te sluiten.
Paul stond recht en tikte zijn credstick tegen de tafel.  Een kleine ‘ping’ toonde aan dat de rekening betaald werd.  “Het spijt me, Sophie”.  In enkele seconden stapte hij de ruimte uit, haar leven uit.
Sophie zat nog even voor zich uit te staren.  Op haar netvlies kwamen felicitaties van de overheid.  Ze had een nieuwe partner gekregen om zich voort te planten.  “Herbert” zou zich aan komen melden op haar huidige locatie.  Ze moest maar even wachten.

Het hologram van de snackbar 2000 sprong ook terug aan rondom haar.
Het was een mooie dag.  Fris. Zonnig.

Dwars Ligger

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account