Knuffelig, eng, groot, klein – we deinzen nergens voor terug. Dus zijn hier zomaar ineens 12 best geestige beestjes die je thuis kunt maken. Met niets anders dan een WC-rolletje, een beetje verf en de nodige fantasie. OK, zijn we er klaar voor?

Wat je nodig hebt

  • WC-rolletjes
  • Schaar
  • Knutselmes (voor wie het professioneel aanpakt)
  • Verf
  • Kwast
  • Mammoet fantasie

Maak kennis met de WC-rol Safari!

1. Gemma de Giraf

1. Gemma de Giraf

Giraffen zijn de langste WC-rol dieren van de wereld. Een half uurtje na de geboorte kunnen ze al lopen. Gemma houdt ervan hoog te reiken en de bladeren van de huiskamerplanten te eten.

 

2. Arie Aligator

2. Arie Aligator

De aligator is een reptiel uit de Toiletorius Krokodillum familie. Wat maakt Arie anders dan een krokodil? Hij heeft een wijde ronde snuit (en hij is gemaakt van karton, ook dat).

3. Nico de Neushoorn

3. Nico de Neushoorn

Nico komt oorspronkelijk van de vlakten van Zuid-Azië. Hij kan meer dan 8 centimeter groot worden en hij vindt het te gek om met z’n hoorn ballonnen stuk te knallen.

4. Sssusssanne Slang

4. Sssusssanne Slang

Sssusssanne kent een leuk grapje dat ze je graag wil vertellen:

Vraag: Wat is het lievelingsdrankje van een slang?

Antwoord: Ssssisi

 

5. Ulla de Uil

5. Ulla de Uil

De bruine verentooi (nou ja, bruine WC-rol dus) maakt Ulla onzichtbaar in het bos. Ulla is nu nog een uiltje. Als ze groter wordt wil ze – OEHOE! – meedoen aan The Voice.

6. Tonny de Toekan

6. Tonny de Toekan

Tonny de Toekan is een coole vogel, oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Toekans gebruiken hun kromme snavel om fruit te schillen. Dat eten ze meestal (nee, geen chips dus).

7. Patty de Panda

7. Patty de Panda

Patty is de nieuwkomer in onze mini-dierentuin. Ze is dus nog een beetje verlegen. In haar vrije tijd zwemt ze graag en bekijkt ze filmpjes van zichzelf op YouTube.

8. Keizer Pieter Penguin

8. Keizer Pieter Penguin

Keizer Pieter bewoont het zuidelijk halfrond van de badkamer. Zijn favoriete karaoke liedje? Tja, ‘Hit me up” uit Happy Feet natuurlijk. Kijk ‘m moven en shaken op de  foto.

9. Lisa de Leeuw

9. Lisa de Leeuw

Leeuwen zijn niet zo kattig als andere katten. Ze zijn heel sociaal en leven in groepen die we roedels noemen. Lisa is bedreven in het jagen op dieren als kartonnen zebra’s en wildebeesten.

10. Otto de Olifant

10. Otto de Olifant

Otto de Olifant trok een lange neus, eh.. slurf tegen het circus en vertrok. Hebben wij even geluk. Hij is hartstikke goed in stofzuigen.

11. Amber het Aapje

11. Amber het Aapje

Zeg hallo tegen Amber, het negende dier van de Chinese dierenriem. Niet zo’n feestbeest als ze geweest is, maar voor apenstreken kun je haar altijd wakker maken .

12. Zoë de Zebra

12. Zoë de Zebra

Je zou het niet denken, maar een zebra is echt geen WC-rol met wat strepen erop geverfd. Zoë komt uit Afrika en haar neef Marty was de grote ster in de film Madagascar.

bron: https://www.wonderbly.com/nl/blog/knutselen/12-dieren-die-je-van-een-wc-rolletje-kunt-maken

TIP: bekijk de website van Wonderbly eens, gepersonaliseerde leuke boeken!

0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account