Het is met elk geboren kind dat je samen naar een nieuw evenwicht zoekt. Een gezin is een manier om grenzen te betasten en jezelf te leren kennen. Als je over jouw grenzen gaat dan komen er tekenen van jouw lichaam en van situaties: verkoudheid, moe zijn, altijd iets laten vallen. Deze signalen kunnen groter worden (ziekte, ongeval, ruzies) als je er niet naar luistert. Ik heb gemerkt dat kinderen daar heel gevoelig aan zijn en dus daarin een heel grote externe signaalfunctie in hebben. Zij hebben door voor jij het doorhebt dat je over je grenzen gaat. Het weerspiegelt zich in hun gedrag (meer wenen, hangerig, snel op de tenen getrapt, aandacht vragen) en als je dit merkt is het tijd om even te kijken wat er zich bij jou binnenin afspeelt. Ze leren jou om gevoeliger te zijn voor jouw eigen grenzen. 
 
Ik heb vaak dat ik sneller uitvlieg voor iets irrelevants en dat het vaak niets met hen te maken heeft. Dan is het tijd om even te ademen en te gaan relativeren wat er recent gebeurd is. 
We zijn allemaal mensen en we kunnen niet altijd kalm zijn, ook niet als je het licht hebt gezien van het eenvoudiger leven. We zijn geen robots en een tijdelijke herval komt voor. Maar door te zien dat je uit de draaimolen kan geraken is het gemakkelijker om er van af te stappen.
 
Door deze geboorte leert het leven jou trager te leven. Het is zo’n een drastische aanpassing dat je even geen tijd meer hebt om alles te doen dat je ervoor deed. Het verplicht jou om keuzes te maken obv. wat belangrijk is voor het gezin. Best is om jouw tijdsindeling hierna daarop te baseren. Voeg enkel toe wat voor jullie belangrijk is. Waar je echt zin in hebt. Dus al die moeheid heeft een nut 🙂 Weet dat je vaak gaat snakken naar het leven dat je had voor de kinderen, zeker als je op overlevingsmodus staat. Maar alles komt en gaat, goede en slechte tijden ook. Probeer het beste van jezelf te zijn en wees zacht voor jezelf.
 
Fijn weekend!
0 Comments

Leave a reply

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account