Ik heb neigingen.  Dingen die ik moeilijk kan afzetten.
Heel soms kan ik mezelf voorliegen dat ze niet meer van toepassing zijn.  Als kleren die te klein geworden zijn, muziek die me ontgroeit is.  Eén van die neigingen, misschien wel de grootste, is proberen mensen wakker te schudden.  Vaak over onderwerpen waar ik vroeger ooit ook een slaper was.  Vandaag probeer ik een kanjer van formaat op papier te zetten.

Leef je leven en leef het goed.

Er zijn meerdere onderzoeken geweest naar wat mensen vertellen op hun sterfbed.  Duizenden stervenden zijn bevraagd met de volgende vraagstelling.

“Waar heb je spijt van?”

Een harde vraag te stellen aan iemand op het einde van hun leven, ware het niet dat de meeste mensen in die situatie zelf willen vertellen wat ze beter hadden gedaan in hun bestaan.
De meeste mensen hebben spijt dat ze niet meer uit hun leven gehaald hebben.  De topper voornamelijk dat ze te veel tijd gewerkt hebben en te weinig tijd gespendeerd voor zichzelf.
Mijn eigen moeder is nu 12 jaar geleden heengegaan.  Heel haar leven gewerkt, tot meerdere jobs tegelijk, allemaal om mij te kunnen geven wat ik nodig had.  Ze is gestorven aan een slepende ziekte een maand na haar pensioen.  Mijn schoonvader heeft zijn gezin alle kansen gegeven en is ook te snel heengegaan.  We werken 45 jaar, meer dan 40 uur per week.  Werken om dingen te kunnen kopen, een hogere levensstandaard te behalen om dan….meer te moeten werken om die te kunnen handhaven.  Ondertussen tikt het leven voorbij.

We hebben geleerd ons op te offeren.  We doen het voor de maatschappij, om er een deel van te mogen uitmaken.  Voor een politieke partij, om een ideologie te mogen volgen.  Voor onze kinderen want onze eigen natuur zegt dat je kinderen voor alles moeten gaan, ook je eigen geluk.  Voor je vrienden en kennissen want mensen hebben een vriendenkring nodig, anders ben je “vreemd”
Alles komt VOOR jou.

Wanneer je stopt je op te offeren, dan ben je een egoist.  Dan geef je niet om je kinderen.  Dan ben je asociaal.  Je bent anders.  Je ligt dwars.  Je durft te leven…….tsssss……foei.

Dit artikel is waarschijnlijk vergane moeite.  Het is zoals aan een puber uitleggen waarom hij van het leven moet genieten.  Waarom jeugd vergankelijk is.  Hij of zij zullen het niet snappen, ze kunnen het ook niet.  Jeugd is immer onsterfelijk.

Dat dachten die mensen aan het einde ook ooit.

Vul je leven, en zet jezelf ook eens vooraan.

Dwars ligger.

Contacteer ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 powered by Planet Polaris and PolarisCare

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account